• Bestel gemakkelijk online
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 09:00 tot 20:00

Puppycursus

Puppycursus

Voor wie is de puppycursus bedoeld?

De puppycursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken oud. Tijdens de puppycursus wordt op een positieve en ontspannen manier de basis gelegd voor een goede samenwerking tussen baas en hond. Zo ontstaat een fijne onderlinge band die gebaseerd is op wederzijds respect.

De puppycursus wordt gegeven op het terrein van De Boer Dier & Ruiter in Muiderberg. Wij zijn uitstekend bereikbaar vanuit de regio, waaronder Amsterdam, dankzij onze centrale ligging direct naast de A1.

Inhoud van de puppycursus

Tijdens de puppycursus wordt aandacht besteed aan de opvoeding, verzorging en socialisatie van je pup. Ook gaan we aan de slag met het aanleren van lopen aan een ontspannen lijn, zelfbeheersingsoefeningen en basiscommando’s als zit, af en hier. Dit alles afgewisseld met leuke en leerzame spelletjes voor hond en begeleider.

Puppycursus in groepsverband

De groepen van de puppycursus zullen bij voorkeur niet groter zijn dan 6 à 8 honden. In principe werken de honden met één begeleider, maar familieleden zijn uiteraard welkom om te komen kijken. Ook om de beurt een oefening doen of een les volgen is geen enkel probleem.

Voor, tijdens en na de lessen blijven honden aan de lijn, tenzij het voor bepaalde oefeningen nodig is om de hond los te laten. Dit laatste gebeurt altijd in overleg met de instructeur. Het doel hiervan is om pups die van nature wat terughoudender zijn, evenveel kans te geven om op een ontspannen manier te leren.

Thuis oefenen

Wanneer je de cursus volgt, wordt er van je verwacht dat je thuis iedere dag ongeveer 5 tot 10 minuten één op één met je pup bezig bent. Het herhalen van oefeningen is voor honden namelijk erg belangrijk. Zo stimuleer je het juiste gedrag en versterk je bovendien de onderlinge band.

Duur en kosten van de puppycursus

De puppycursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten. De kosten voor de 8 lessen samen zijn € 110 en dienen voor aanvang van de eerste les voldaan te zijn.

Meer informatie over de puppycursus?

Voor meer informatie over de puppycursus kun je contact opnemen met Sanne Stolze via 06 - 36 26 09 70.