• Bestel gemakkelijk online
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50
  • Gratis afhalen en retourneren in de winkel
  • Persoonlijk advies in onze winkel
menu
0
Vandaag geopend van 09:00 tot 20:00

Leermethode Pets Academy hondenschool

Leermethode Pets Academy hondenschool

Wij trainen op een positieve manier dat wil zeggen dat we beloningsgericht werken, met kleine voertjes of een spelbeloning, als de hond iets goed doet. Dit motiveert de hond om steeds vaker het gewenste gedrag te laten zien. Wanneer de hond bepaalde oefeningen beheerst wordt het gebruik van voer afgebouwd. Negatief gedrag of eigenlijk niet gewenst gedrag gaan we zoveel mogelijk omzetten in gewenst gedrag. Dus je hond leren wat hij wel mag doen in plaats van wat hij niet mag doen.

Bij de hondentraining wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van positieve gedragsversterking. Dit wil zeggen dat goed/gewenst gedrag wordt beloond waardoor het zich zal herhalen en dat we ongewenst gedrag gaan omzetten in gedrag dat we wel graag willen zien en dat belonen. Daarnaast begrenzen wij de hond wanneer hij echt ongewenst gedrag laat zien wat voor de hond of de eigenaar zelf problemen kan opleveren. Wij maken geen gebruik van fysieke correcties.

Wij streven ernaar om in de Puppycursus de puppy’s zoveel mogelijk spelenderwijs dingen aan te leren. De ervaring leert dat (jonge) honden snel zijn afgeleid en niet lang achter elkaar aan een oefening kunnen werken. Daarom worden in de lessen ook veel spelelementen verweven. Even “het hoofd” leeg maken om weer fris verder te kunnen. Daarnaast bevordert het samen spelen, dingen (uit)zoeken en nieuwe dingen ontdekken, de onderlinge band tussen hond en begeleider.